Aerisire Controlată

VENTILAȚIE

Aerisirea încăperii este singura metodă sigură pentru prevenirea apariției condensului, căci realizează scăderea umidității din încapere (ceea ce este și mult mai sănătos). Condensul pe ferestrele termopan apare în special acolo unde acestea nu sunt prevăzute cu grile de ventilație ăi unde umiditatea spațiului interior este ridicată.

Pentru evitarea pierderilor mari de căldură prin deschiderea geamului spre aerisire vă recomandăm soluția montării de grile pentru realizarea aerisirii controlate și prevenirea condensului și a apariției mucegaiului: grila de ventilație.

Avantajele utilizării grilei de ventilație:

– Autoreglează debitul de aer proaspăt în funcție de nivelul relativ al umidității din încăpere;
– Se poate monta pe orice tip de tâmplărie: PVC, aluminiu sau lemn stratificat;
– Nu utilizează energie electrică;
– Nu reține umiditatea, o controlează;
– Nu conține elemente consumabile;
– Nu necesită întreținere specială, doar o simplă curățare de praf anuală;
– Asigură aer proaspăt suficient pentru o încăpere cu volum de până la 70 de metri cubi;
– Este higroreglabilă – reglează automat debitul de aer proaspăt introdus în funcție de nivelul de umiditate sesizat;
– Dispune de buton pentru închidere manuală a aportului de aer, utilizabil în situații în care se dorește acest lucru.

O soluție pentru o ventilație controlată și unde nu este necesară găurirea profilului ferestrei o constituie grilele de ventilație care se montează în sticlă.

Acest sistem de grile de ventilație se montează practic în pachetul de sticlă (termopan sau tripan) care se comandă la o dimensiune mai mică decât lățimea grilei de ventilație. Este recomandat la ferestrele cu suprafața vitrată mare și de obicei se montează încă de la fabricarea ferestrei.

Există și posibilitatea de a monta aceste grile și ulterior, dar în acest caz este necesar să fie schimbat complet pachetul de sticlă, ceea ce duce la costuri destul de ridicate.

Principalul avantaj al acestui sistem este faptul că poate fi vopsit după culoarea tâmplăriei, spere deosebire de grilele de ventilație higroreglabile care se montează pe profil și care sunt disponibile în câteva variante de culoare.