Sticlă
VITRAJUL
Element esențial al unei ferestre, vitrajul reprezintă aproximativ 80% din suprafața unei ferestre. Prin intermediul acestuia, lumina naturală intră în locuință și conferă o stare de bine tuturor locatarilor .
Procesul de fabricare al sticlei termoizolante este următorul: cele două sau trei foi de sticlă se taie la dimensiunea dorită și se asamblează. între ele se montează o baghetă distanțier care, prin sigilare, etanșează spațiul umplut cu gaz dintre ele.
Foile de sticlă sunt de diferite grosimi și cu diferite proprietăți. Grosimea standard a unei foi de sticlă este de 4 mm și poate ajunge până la 12 mm. Pachetele de sticlă pot avea diferite grosimi (20 mm, 24mm, 28mm, 36mm, 40mm, 52mm) care influențează coeficientul de transfer termic dar și configurații diferite cu 2 sau 3 foi.
Beneficii oferite de vitraje :
Izolare termică – protejează interiorul de frig
Protecție solară – protejează locuința dumneavoastră de razele ultraviolete și elimină supraîncălzirea
Izolare fonică – protejează locuința de zgomotul din exterior
Siguranță și securitate – pentru a reduce riscul de rănire accidentală, precum și riscul de furt și vandalism
Transparență – asigură trecerea luminii dintre exterior spre interior.
Sticla laminată – se compune din două sau mai multe foi de sticlă asamblate cu unul sau mai multe straturi de folie PVB (polivinil butiral). În cazul în care geamul se sparge, filmul sau filmele PVB mențin fragmentele de sticlă.
În funcție de grosimea sau numărul de foi de sticlă precum și de numărul de folii PVB, putem avea următoarele beneficii: protecție împotriva rănirii, protecție împotriva căderii (la parapeți), protecție împotriva vandalismului și a efracției, protecție împotriva atacurilor armate (geam antiglonț), protecție împotriva zgomotului.
Sticla securizată sau întărită, cum i se mai spune, este produsă prin încălzirea sticlei la o temperatură de aproximativ 650 de grade Celsius, punct în care aceasta începe să se înmoaie. Suprafețele externe sunt atunci răcite cu rapiditate, creând astfel o compresie puternică. Procesul de încălzire urmat de cel de răcire este controlat electronic, iar parametrii după care se realizează acest proces influențează fundamental calitatea geamului securizat.
Rezistența sa mecanică la îndoire este de obicei de patru sau cinci ori mai mare decât a sticlei normale și de aceea este folosită în aplicații unde se impune strângerea mecanică a diverselor piese metalice pe sticlă. Daca se sparge, se fracturează în cioburi foarte mici, inofensive, astfel fiind asigurată securitatea și siguranța persoanelor care pot veni în contact cu sticla.
Sticla securizată este obligatorie în zonele în care fațada vitrată trebuie să facă față unui stres termic ridicat, cum ar fi situațiile în care se folosește o sticlă cu grad mai mare de absorbție pe fața sudică a clădirii, sau în vecinătatea unor surse interne de căldură (radiatoare, sisteme de încălzire).
Sticla Low-E – cu emisivitate redusă. Este o sticlă clară, transparentă pe care se aplică o peliculă de grosime microscopică dintr-un oxid de metal. Acest film permite trecerea luminii, dar blochează evacuarea căldurii prin sticlă, reducând astfel pierderea de căldură.
Sticla 4s Evo – este o sticlă specială care oferă un control solar superior și o izolare fonică foarte bună.
Avantajele pe care le conferă acest vitraj sunt acelea că, pe perioada verii, chiar și în zilele caniculare, păstrează o temperatură ideală în casă , iar pe perioada iernii înregistrează diminuări ale pierderilor de căldură, ceea ce înseamnă că dumneavoastră veți plăti mai puțin la încălzire.
TEHNOLOGIA WARM-EDGE
Pierderea de căldură în sezonul rece sau încălzirea în exces a locuinței pe perioada verii au un rol important în vederea determinării performanței energetice a unei locuințe dar și din punct de vedere al realizării confortului necesar.
Reducerea costurilor cu încălzirea/răcirea locuințelor reprezintă pentru noi, producătorii din industria ferestrelor, care încercăm să producem ferestre cu proprietăți termoizolante cât mai performante, adică valori ale coeficientului de transmitanță termică (Uw) cât mai reduse, un factor foarte important. Noua generație de baghete distanțier denumită warm edge, folosite în producerea geamului termoizolant joacă un rol important în vederea atingerii acestui obiectiv.
Distanțierii warm edge sunt realizați din materiale termoplastice, care se montează perimetral între foile de sticlă ale geamurilor termoizolante duble sau triple, și care au o conductivitate termică lineară cu mult mai redusă decât distanțierii convenționali din aluminiu, contribuind astfel în mod decisiv la îmbunătățirea performanțelor termice ale ferestrelor prin reducerea punților termice formate perimetral, la marginile geamului termoizolant. Prin folosirea lor se diminuează în mod semnificativ răcirea marginilor ferestrelor în sezonul rece sau supraîncălzirea lor în sezonul cald.
Printre avantajele oferite de distanțierii warm edge față de distanțierii convenționali din aluminiu vă enumerăm:
-realizarea economiei cu energia atât pe perioada iernii cât și a verii;
-reducerea condensului la suprafață interioară a sticlei (în locuință) sau chiar eliminarea acestuia;
-efecte pozitive asupra fenomenului de încălzire globală datorită reducerii energiei consumate și implicit a emisiilor de dioxid de carbon în atmosferă;
-sporirea confortului în interiorul locuinței.
SGG PLANISTAR SUN
DESCRIERE
În contextul actual, creșterea tarifelor la energie, problemele legate de mediul înconjurător și nevoia de confort accentuează importanța eficienței energetice a clădirilor. Astfel, reducerea consumului de energie devine o necesitate care nu trebuie să intervină în obținerea confortului dorit în interiorul clădirii.
În climatele calde sau pentru orientările către Sud și Vest ale ferestrelor, SGG PLANISTAR SUN reprezintă soluția optimă pentru a atinge o eficiență energetică ridicată prin reducerea supraîncălzirii pe timp de vară, în timp ce asigură o izolare termică sporită pe timp de iarnă și conferă un aport generos de lumină naturală în orice anotimp.
SGG PLANISTAR SUN este o sticlă cu depunere cu dublă proprietate: emisivitate joasă (reflectă radiația infraroșie cu mare lungime de undă) și control solar (reflectă o mare parte a energiei solare).
Aceasta este un tip de sticlă clară pe care se depune un strat fin transparent compus din material de origine metalică prin procedeul de pulverizare catodică în vid.
AVANTAJE
Izolare termică – SGG PLANISTAR SUN este o sticlă cu emisivitate redusă, aceasta permițând atingerea unei izolări termice sporite în vitraj dublu: Ug* = 1.0 W/(m2.K)
Control Solar – SGG PLANISTAR SUN permite montarea ferestrelor mari, limitând supraîncălzirea spațiului interior datorită factorului solar scăzut (g=0,38), 62% din energia solară fiind blocată la exterior.
Confort vizual – Limitarea trecerii energiei solare permite utilizarea redusă a sistemelor de umbrire exterioare sau interioare. În același timp, transmisia luminoasă mare (TL=72%) și selectivitatea optimizată aproape de 1.9 promovează SGG PLANISTAR SUN în categoria de produse de înaltă performanță.
Economii de energie – Optimizarea consumului de energie pe toată durata anului prin reducerea costurilor de răcire, încălzire și iluminare.

